Kinderen

Afscheid van een kind

Het mag niet, het kan niet, maar toch gebeurt het: het verliezen van een kind. Het is een onbegrijpelijke, onrechtvaardige en intens verdrietige ervaring. Juist tijdens zo'n kwetsbare periode is het van het grootste belang dat, samen met de ouders, wordt gezocht naar een passende vorm van afscheid nemen.

Tijdens het afscheid van een kind krijg je te maken met allerlei leeftijden (ouders, grootouders, zusjes en/of broertjes) en de daarbij behorende, zeer uiteenlopende emoties tijdens het rouwproces. De een maakt een knutselwerkje, de ander vertelt een verhaaltje; het is van het grootste belang dat juist nu iedereen wordt gehoord en naar iedereen wordt geluisterd.

Kinderen en afscheid nemen

Kinderen nemen afscheid op hun eigen, unieke manier: ieder kind reageert anders op het overlijden van een naaste. Sommige kinderen willen alle ins- en outs weten over de dood, anderen trekken zich juist compleet terug in hun eigen fantasie- of belevingswereld. Wij hebben diverse werkboekjes voor de kinderen waar zij op hun eigen manier hun emotie in kwijt kunnen. Een waardevolle herinnering voor later. De (voor)leesboekjes kunnen de kinderen, maar ook de ouders, op weg helpen in het rouwproces van het kind.

map-31b[1].jpg

Uitvaartbegeleiding Cranendonck
T: 0495 51 95 16