Rouwdrukwerk en muziek

Drukwerk

Na een overlijden wilt u waarschijnlijk overige familieleden, vrienden en bekenden zo snel mogelijk inlichten. Dit kan doormiddel van het plaatsen van een advertentie in de krant, maar tevens door het versturen van rouwbrieven. Om dit proces zo spoedig mogelijk te laten verlopen, hebben wij ervoor gekozen om het drukwerk in eigen beheer te vervaardigen. Daardoor zijn wij niet afhankelijk van externe partijen en kunnen wij de rouwbrieven meestal nog dezelfde dag aanleveren. Zowel de ontwerpfase als de drukfase gaat geheel in overleg met de nabestaande(n), zodat u tekstueel én visueel de vrije hand hebt om het drukwerk naar uw eigen wensen in te vullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een afbeelding van de overledene op de rouwbrief of het gedachtenisprentje plaatsen, maar ook een afbeelding van een schilderij, de tuin, het geliefde huisdier of de bijzondere hobby van de overledene kan het rouwdrukwerk de gewenste persoonlijke noot meegeven.

Voordat de rouwbrief of het gedachtenisprentje in druk gaat wordt er een proef aan u voorgelegd. Zo weet u wat u kunt verwachten en zullen er geen zaken worden gedrukt waar u niet achterstaat.

Fotopresentatie

Beelden zeggen vaak zoveel meer dan woorden. Om een uitvaartdienst (of een samenzijn na de uitvaartdienst) nog persoonlijker te maken, bieden wij u de mogelijkheid om een fotopresentatie te tonen. U levert een aantal digitale en/of analoge foto's van uw dierbare aan, zoekt geschikte, bijpassende muziek uit en wij zullen dit verwerken tot een persoonlijke dvd- presentatie. Na afloop van de uitvaart wordt deze dvd aan u overhandigd.

Hoewel wij niet de beschikking hebben over een professionele fotograaf, kunnen wij wel middels een fotoreportage een goede sfeerimpressie van de uitvaart weergeven. De foto's zullen door ons worden gemaakt en vervolgens verwerkt tot een fotopresentatie op dvd, eventueel met bijpassende muziek
.

Muziekboeken Crematoria

Tijdens een crematiedienst wordt gesproken tekst vaak afgewisseld met muziek: muziek waarvan de overledene hield of bijvoorbeeld muziek die de essentie van uw emotie raakt. Hieronder vindt u de muziek die in de crematoria aanwezig is.

Staat de gewenste muziek hier niet tussen en heeft u de juiste nummers wel op cd? Dan dienen deze cd's 24 uur voor de crematiedienst afgegeven te worden bij het crematorium. (Indien u niet in de gelegenheid bent om de cd's af te geven, dan kunt u ze aan ons meegeven.)

U kunt de documenten openen met Acrobat Reader.
U kunt dit programma gratis downloaden via: http://get.adobe.com/nl/reader/


Muziekboek Crematorium Weerterland komt er aan, bij vragen over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met: 0495 54 52 08
Muziekboek Crematorium Midden-Limburg Baexem
Muziekboek Crematorium Nedermaas-Geleen
Muziekboek Crematorium Heeze Eindhoven Helmond Klassiek
Muziekboek Crematorium Heeze Eindhoven Helmond Populair
Muziekboek Crematorium Venlo Blerick Heerlen Klassiek
Muziekboek Crematorium Venlo Blerick Heelen Populair

Voorbeeldteksten

Onderstaande linkjes bevatten voorbeelden van teksten voor rouwbrieven en voorbeelden van gedichten die kunnen dienen ter inspiratie voor de inhoud van een gedachtenisprentje of een uitvaartdienst.

Voorbeelden tekst rouwbrief
Gedichten voorbeelden
m1by0nowm0ay[1].jpg

Uitvaartbegeleiding Cranendonck
T: 0495 51 95 16